Річниця звільнення від

Річниця звільнення від "руського міра": в Авдіївці вшанували пам'ять загиблих

Фото
Укрінформ
В Авдіївці на честь 4-річчя визволення міста від терористів пройшли хода, молебень та вшанування пам'ять загиблих.

Про це в понеділок на своїй сторінці у Facebook поінформував керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін.

"4 роки тому Авдіївку вирвали з нахабних лап "руського міра". 4 роки наші хлопці з 93-ї бригади та ДУК звільнили місто... Сьогодні ми святкували фактично другий день народження міста. Окрім ходи, молебня біля пам'ятника загиблим авдіївцям, відвідали й сумнозвісний меморіал на Промці (промзона - ред.). Вшанували пам'ять тих, хто стримував нашестя вже після звільнення", - написав Малихін та опублікував відповідні фото.

Авдіївка відзначила четверту річницю визволення міста від терористів

Він зазначив, що військовослужбовцям з нагоди свята вручив пам'ятну відзнаку ВЦА - медаль "За оборону Авдіївки". "Дві нагороди, на жаль, посмертні... Сім'ям загиблих героїв їх передасть колектив 93-ї механізованої бригади", - додав керівник.

Він зауважив, що Авдіївка вже чотири роки регулярно отримує "подарунки" у вигляді обстрілів житлових будинків та постійних перебоїв із водопостачанням, але незважаючи на всі труднощі, на всі проблеми, місто відновлюється.

Читайте також: Авдіївка відзначає річницю визволення від бойовиків

"Із 7 тисяч населення, що лишилось тут у 2014-му, нині маємо понад 20. Працюють усі державні установи. Не збирається спинятися місцевий гігант - Коксохімічний комбінат. Спільними зусиллями відновлено більшість будинків. Здійснюють  діяльність усі соціальні заклади, в тому числі школи і садочки. Наших дітей круглий рік намагаємось повезти в усі куточки країни. Авдіївка живе!" - запевнив Малихін та подякував героям, котрі звільнили місто, а також тим, хто сьогодні забезпечує щоденну життєдіяльність Авдіївки.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня Авдіївка відзначає День визволення від проросійських військових формувань. Чотири роки тому військовослужбовці 2-ї батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом з бійцями Правого сектору звільнили місто, яке утримувалося військовими формуваннями, підконтрольними Російській Федерації з квітня 2014 року.

Фото: Павло Малихін, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-