СБУ назвала імена ще трьох найманців

СБУ назвала імена ще трьох найманців "Вагнера", які воювали у Сирії та на Донбасі

Укрінформ
СБУ оприлюднила імена ще трьох іноземних найманців російської "ПВК Вагнера", які воювали в Сирії, при чому мінімум двоє з них брали участь у бойових діях на сході України у складі російських незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє у понеділок СБУ у Facebook.

"26.07.2018 під час брифінгу СБУ було оприлюднено прізвища 70 найманців, які загинули або отримали поранення під час цих подій (7 лютого в Сирії - ред.). Сьогодні СБУ додатково оприлюднює інформацію стосовно ще трьох іноземних найманців "ПВК Вагнера", мінімум два з яких приймали участь у бойових діях на сході України у складі російських НЗФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, один із цих найманців - громадянин Республіки Вірменія Грачян Геворг, 1980 року народження, загинув під час так званого пригожинського наступу в Сирії 7 лютого 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня на брифінгу в Києві керівник апарату СБУ Ігор Гуськов заявив, що Служба безпеки України встановила та ідентифікувала особи 206 найманців російської "Приватної військової компанії Вагнера", які брали участь у воєнних діях в Сирії в лютому цього року. Наявні в СБУ документи свідчать, що не менше 80 з них загинули, ще майже 100 отримали поранення.

Читайте також: СБУ ідентифікувала 206 найманців російської "групи Вагнера", які воювали у Сирії

7 лютого біля сирійського міста Дейр-ез-Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США, а також силами Башара Асада, підтримуваними РФ, які хотіли захопити нафтоносний район. Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму, які представляла головним чином так звана російська "ПВК Вагнера". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами в Москву і Санкт-Петербург.

Водночас офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що внаслідок американського авіаудару в Сирії у лютому могли загинути лише п'ять росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-