Офіцера ЗСУ підозрюють у викраденні КамАЗу

Офіцера ЗСУ підозрюють у викраденні КамАЗу

Укрінформ
 Військова прокуратура повідомила про підозру офіцеру ЗСУ за викрадення у травні 2014 року військового майна вартістю 95 тисяч гривень.

Про це повідомив у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

 "26 липня військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила про підозру заступнику командира однієї із військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна)", - написав він.

За словами Лисенка, прокуратура встановила, що у травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення антитерористичної операції військова частина отримала автомобіль КАМАЗ 5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень. Надалі підозрюваний приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його облік та не закріпив його за структурним підрозділом військової частини. У зв’язку з цим при проведенні щорічної інвентаризації вказане військове майно неможливо було виявити, чим скористався підозрюваний.

Читайте також: Розкрадання 206 тонн пального: Полторак покарає й офіцерів ЗСУ у Києві

 У березні 2016 року підозрюваний привласнив зазначений КАМАЗ 5320, перевіз його на одну зі станцій розборки автомобілів у м. Вінниця, де й реалізував.

 Наразі військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України здійснює досудове розслідування у відкритому щодо підозрюваного кримінальному провадженні.

 Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Стаття ККУ, за якою підозрюється офіцер ЗСУ, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-