Контррозвідка викрила військового, який “зливав“ інформацію бойовикам

Контррозвідка викрила військового, який “зливав“ інформацію бойовикам

Відео
Укрінформ
Військові контррозвідники Об’єднаних сил викрили військовослужбовця ЗСУ, який виконував вказівки бойовиків «ДНР» та мав наміри перейти на бік ворога.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook

"У середні липня військовою контррозвідкою СБУ зі складу Об’єднаних сил, за сприяння командування військової частини, викрито військовослужбовця ЗС України, який «зливав» бойовикам інформацію про дії та позиції ЗС України в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також викрадав та продавав військове майно. Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік НЗФ «ДНР» та вже отримав інструкції до їх реалізації", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ООС, викритий 24-річний «контрактник» – уродженець Житомирщини, сподіваючись отримати грошову винагороду, через соцмережі передавав бойовику «ДНР» відомості щодо позицій та військової техніки ЗС України в районі проведення ООС, вказуючи GPS координати їх місцезнаходження.

Крім того, з метою особистого збагачення та послаблення боєздатності підрозділу, «захисник» викрав та реалізував через Інтернет військове та надане волонтерами майно і спорядження на загальну суму понад 50 тис. грн.

За матеріалами військової контррозвідки 23 липня слідчими Волноваського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України (Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ розслідувати шпигунський скандал на Донбасі

Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями Кримінального кодексу України, пояснили в ООС.

Триває досудове слідство. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-