Окупанти

Окупанти "рясно поливають" сили ООС із російської зброї - Міноборони

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення Операції об'єднаних сил ситуація набула певного загострення.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Російсько-окупаційні війська "рясно поливали" оборонні позиції підрозділів Об’єднаних сил з артилерії, мінометів та гранатометів різних типів, наданих у вигляді "гуманітарної допомоги" Росії на окуповану територію Донбасу. Попри це внаслідок бойових дій втрат у підрозділах захисників України минулої доби немає", - сказав він.

За словами Гуцуляка, загалом протягом 24 липня підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 33 прицільні ворожі обстріли. Українські військові близько 10 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, та примушуючи окупантів до тиші.

Речник Міноборони уточнив, що на Луганському напрямку протягом доби зафіксовано 14 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

"Ворог вів обстріли українських оборонців, застосовуючи гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. Порушення режиму тиші з боку окупантів зафіксовано поблизу н.п. Південне, Новгородське, Залізне, Луганське, тричі — в районі н.п. Золоте. П’ять разів ворог застосовував зброю по захисниках Кримського. Тут також та в районі Луганського окупанти застосовували озброєння БМП", - зазначив він.

Читайте також: ООС: бойовики з опівночі вже чотири рази відкривали вогонь

Гуцуляк поінформував, що на Донецькому напрямку протягом минулої доби підрозділи Об’єднаних сил 19 разів потрапляли під ворожі прицільні обстріли.

"Близько 01:00 російсько-окупаційні війська випустили близько 10 мін калібру 120 мм та вели обстріл протитанковими керованими ракетами по  захисниках Водяного. Також вчора, після довгої перерви, ворог застосував по підрозділах Об’єднаних сил артилерію калібру 122 мм. Близько 22:30 з боку окупованого Докучаєвська зафіксовано декілька артилерійських пострілів по українських захисниках Новотроїцького. У цей же час, протягом години, на приморській ділянці оборони, ворог здійснив 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, та випустив близько 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм по оборонцях Лебединського. Обстріл вівся з боку окупованого села Азов", - розповів речник МОУ.

Окрім цього, непоодинокі тривалі обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели в бік захисників н.п. Авдіївка, Мар’їнка, Водяне, Павлопіль, Опитне, Талаківка, Лебединське, Широкине, Новотроїцьке та Піски, додав Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-