Кораблі НАТО і України відпрацюють спільні дії в умовах військового конфлікту

Кораблі НАТО і України відпрацюють спільні дії в умовах військового конфлікту

Укрінформ
Кораблі НАТО і ВМС України відпрацюють спільні дії в умовах військового конфлікту.

Про це поінформував командувач з'єднання SNMG2 Боудевін Бутс, відповідаючи на запитання про спільні маневри з кораблями ВМС ЗСУ в рамках візиту двох з'єднань НАТО в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра вранці ми проведемо спільний планувальний захід (з командуванням ВМС ЗС України - ред.), причому включимо до спільних тренувань не тільки пошук і знешкодження мін, а й відпрацювання певних навичок дій у морі. Нам потрібно навчитись маневрувати в умовах ситуації військового конфлікту, передавати і сприймати сигнали - розуміти одне одного. Це будуть просто чергові кроки, які ми робимо", - зазначив Бутс.

Командувач уточнив,  що кораблі з'єднання не брали участі у навчаннях Sea Breeze 2018, які завершились 21 липня. "Але наші спільні операції з кораблями ВМС України є подібними до тих, які відбулися в Чорному морі", - додав він.

Читайте також: Командувач з'єднання пояснив, навіщо кораблі НАТО прибули в Одесу

Як повідомлялося, в Одесі перебувають з дружнім візитом шість кораблів Другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2). У складі  з'єднань - ракетний фрегат королівських ВМС Нідерландів HNLMS De Ruyter, фрегат ВМС Туреччини TCG Fatih, фрегат ВМС Румунії ROS Regele Ferdinand, допоміжне судно ВМС ФРН RHEIN, мінний тральщик ВМС Туреччини ANAMUR та мінний тральщик МС Румунії LUPU DINESCU.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-