ДСНС та Данія підписали декларацію про наміри щодо розмінування на сході України

ДСНС та Данія підписали декларацію про наміри щодо розмінування на сході України

Укрінформ
В ДСНС України відбулася робоча зустріч Миколи Чечоткіна із представниками данської ради у справах біженців в Україні та групи з розмінування. 

Сторони підписали Спільну декларацію про наміри щодо розмінування на сході України, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Підписання Декларації про наміри стане новим етапом мобілізації ресурсів для підтримки ДСНС в їх роботі на сході України. Допомагаючи ДСНС в їх місії захисту цивільного населення від мін та вибухонебезпечних залишків війни, що залишилися в результаті конфлікту, Данська Група з розмінування сподівається пришвидшити той час, коли мешканці зможуть повернутися до своїх домівок без страху перед нерозірваними снарядами», - підкреслив голова програм Данської Групи з розмінування Генрі Ліч.

Учасники обговорили процес реалізації проекту, започаткованого Данською Групою у справах біженців в Україні «Підготовка та залучення до виконання робіт з гуманітарного розмінування піротехнічних підрозділів ДСНС України», донором якого виступає Офіс ліквідації та скорочення озброєнь Бюро із політичних та військових питань Державного департаменту США.

Читайте також: Геращенко хоче, аби Рада восени розглянула гуманітарне розмінування Донбасу

Проект «Підготовка та залучення до виконання робіт з гуманітарного розмінування піротехнічних підрозділів ДСНС України» розрахований на 2 роки. Ним заплановано оснащення піротехнічних підрозділів ДСНС сучасними автомобілями та обладнанням, проведення тренінгів для піротехніків за найкращими світовими практиками та спільне виконання завдань із гуманітарного розмінування підрозділами ДСНС та Данської Групи з розмінування.

За даними Чечоткіна, піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій із 2014 року знешкодили на Донбасі понад 155 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких і замасковані під дитячі іграшки. Із липня 2014 року вже було очищено 24 тисячі гектарів території  та 90 гектарів водної поверхні. Розміновано близько тисячі об'єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-