Бойовики обстріляли захисників Широкиного зі 120-мм мінометів

Бойовики обстріляли захисників Широкиного зі 120-мм мінометів

Карта
Укрінформ
Минулої доби інтенсивність бойових дій на окремих ділянках в районі проведення операції Об’єднаних сил не зменшилася, противник продовжував обстріли наших опорних пунктів, у тому числі з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони України Максим Праута.

"Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 23 ворожих обстріли, у тому числі 1 раз із забороненого Мінськими домовленостями 120-мм міномету. Підрозділи Збройних Сил України 5 разів відкривали вогонь у відповідь", - розповів він.

Праута уточнив, що на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 10 обстрілів з боку противника, з них 9 визначені як прицільні.

"Російсько-окупаційні війська не припиняли спроб розхитати обстановку поблизу Новотошківського, Новолуганського та Кримського. Зокрема, захисники Кримського за добу були обстріляні аж п’ять разів. Один раз в обідню пору під обстріл потрапили наші військовослужбовці на позиціях біля Залізного. В усіх випадках бойовики з різною інтенсивністю застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - поінформував він.

Читайте також: Окупанти здійснили 23 обстріли позицій ЗСУ, поранені двоє бійців

За словами речника МОУ, на Донецькому напрямку зафіксовано 13 прицільних ворожих обстрілів.

"З початку доби і протягом ночі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил під Мар’їнкою, Талаківкою та Гнутовим. А під ранок під вогнем мінометів калібру 120 мм опинилися захисники Широкиного. Загалом ворог випустив у наш бік 8 мін. Відзначу, що наші опорні пункти поблизу Широкиного, Мар’їнки та Гнутового ще раз потрапляли під обстріли з гранатометів та стрілецької зброї вже увечері", - розповів він.

Крім того, додав Праута, застосування противником гранатометів і стрілецької зброї мало місце біля населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Водяне та Піски. Під Павлополем бойовики провокували наших бійців на відповідь, ведучи вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-