Бойовики продовжують

Бойовики продовжують "повзучу військову активність" попри перемир'я - Оліфер

Укрінформ
Із початку оголошення "хлібного перемир'я" інтенсивність обстрілів на Донбасі зменшилася майже на 80%, але незаконні збройні формування ОРДЛО облаштовують укріплення кулеметних та мінометних позицій.

Про це за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook

"Після початку "хлібного перемир'я" безпекова ситуація покращилася. За даними голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана, який також є координатором безпекової підгрупи, інтенсивність обстрілів за цей час зменшилася майже на 80% у порівнянні з попереднім періодом", - зазначила вона.

Водночас Оліфер підкреслила, що повноцінний режим тиші так і не став реальністю, порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДЛО продовжуються.

За її словами, триває "повзуча військова активність", виявлена СММ ОБСЄ на ділянках розведення сил та засобів в районі Петрівського і Золотого, а особливу тривогу викликають факти облаштування укріплення кулеметних та мінометних позицій.

Читайте також: Кожну зміну Донецької фільтрувальної супроводжують військові ЗСУ - Оліфер

Вона також відзначила, що справжнє перемир'я є можливим лише за виконання низки складових, а саме: повне, стале та всеохоплююче припинення застосування зброї за моніторингу та верифікації СММ ОБСЄ і надання гарантій безпеки, насамперед, з боку РФ; відведення важких озброєнь, танків та мінометів НЗФ ОРДЛО у відповідності з Мінськими домовленостями і за моніторингу та верифікації СММ ОБСЄ.

Крім того, Оліфер зауважила, що має бути забезпечено безперешкодну та повноцінну роботу СММ ОБСЄ на всій території України, зокрема і на ділянках вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону зі створенням зон безпеки у прикордонних районах України та РФ; проведено демілітаризацію Кальміуського, Кумачово, Саханки, Новоазовська й забезпечено повернення до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, "хлібне перемир'я" оголосили з 1 липня з нагоди жнив. Попередній режим припинення вогню, який називали «великоднім», розпочався з 30 березня. Сторони практично щодня звинувачували одна одну в його порушенні.

Як повідомлялося, 11 липня у Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-