«Депутат народної ради «ЛНР» отримав 8 років

«Депутат народної ради «ЛНР» отримав 8 років

Укрінформ
На Луганщині засуджено до 8 років ув'язнення так званого депутата «народної ради «ЛНР», за участю якого прийнятий так званий закон «ЛНР» «Про правовий режим воєнного стану».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«За принципової позиції процесуального керівника судом псевдодепутата визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у прокуратурі, житель Луганщини обвинувачувався у вчиненні умисних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, за попередньою змовою групою осіб, та участь та організаційне сприяння діяльності терористичної організації.

Читайте також: Журналістка "ДНР" заочно отримала 10 років з конфіскацією

Встановлено, що у травні 2014 року мешканця Луганщини обрано «депутатом першого скликання народної ради «ЛНР», у складі якої він голосував за прийняття «тимчасового основного закону (конституції) «ЛНР». За участю громадянина прийнятий так званий закон «ЛНР» «Про правовий режим воєнного стану», на підставі якого «введено в дію воєнний стан» на тимчасово не підконтрольній території Луганської області.

На підставі ухвали Сєверодонецького міського суду до поплічника терористів було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-