За добу ворог 26 разів обстріляв українські позиції - штаб ООС

За добу ворог 26 разів обстріляв українські позиції - штаб ООС

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення Операції об'єднаних сил противник 26 разів відкривав вогонь. Один український військовослужбовець підірвався на вибуховому пристрої.

Про це повідомив під час брифінгу у п'ятницю речник Міноборони Олександр Мотузяник.

"За добу, що минула, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Його було оперативно доправлено до лікувального закладу, стан здоров’я нашого захисника характеризується як середньої важкості", - зазначив він.

Речник Міноборони розповів, що впродовж минулої доби противник 26 разів відкривав вогонь, використовуючи переважно гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках також озброєння БМП.

На Луганському напрямку ворожі вогневі провокації розпочалися опівночі і тривали увесь день. Наші захисники зафіксували 16 прицільних обстрілів з боку противника. Вогонь окупанти вели поблизу н.п. Станиці Луганської, Світлодарська, Кримського, Південного та Новолуганського. При цьому використовували гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю.

Протягом минулої доби на Донецькому напрямку підрозділи Об’єднаних сил нарахували 10 ворожих обстрілів з боку противника.

Окупант вів вогонь із ручних протитанкових та автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї біля Авдіївки, Водяного, Широкиного, Талаківки та Новотроїцького.

По оборонцях Талаківки з окупованого населеного пункту Пікузи ворог вів вогонь із озброєння БМП.

Загалом протягом минулої доби по всій лінії зіткнення підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 26 ворожих обстрілів.

Читайте також: Командувач ООС нагородив військових за звільнення Золотого-4

У свою чергу військові Об’єднаних сил тричі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За даними української розвідки, впродовж минулої доби ворог втратив одного бойовика.

Мотузяник повідомив, що населення тимчасово окупованих територій продовжує потерпати від свавілля російських окупаційних адміністрацій. Зокрема, окупанти примусово виселили зі своїх будинків мешканців одного з котеджних містечок південно-східного району м. Донецька для розквартирування вищого офіцерського складу 1 АК ЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-