ООС: штаб назвав

ООС: штаб назвав "гарячі" точки

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби ситуація в зоні операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

"Бойові дії з найбільшою інтенсивністю тривали в районах населених пунктів Новотошківське, Мар’їнка, Піски, Гнутове, Водяне. Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі та відкривали вогонь для примушення противника до припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Російські окупаційні війська 26 разів вдалися до прицільного вогню по позиціях сил ООС, чотири з яких – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. На деяких напрямках було також зафіксовано вогонь з озброєння БМП.

На Луганському напрямку противник обстріляв із мінометів калібром 120 мм та 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї захисників Новотошківського. Для придушення вогневих засобів противника були залучені чергові вогневі засоби. В ході бою одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено.

На Горлівському напрямку російські найманці проявляли активність у районі населених пунктів Південне та Зайцеве. Там ворог відкривав вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Біля Зайцевого було зафіксовано також ведення вогню з озброєння БМП. Українські захисники, застосувавши чергові засоби, змусили противника припинити вогонь. За минулу добу втрат на цьому напрямку серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

На Донецькому напрямку противник активізував провокації із застосуванням по позиціях позиціях українських військових переважно гранатометів та стрілецької зброї. Під ворожим вогнем перебували захисники Мар’їнки, Красногорівки, Верхньоторецького, Пісків, Опитного та Новомихайлівки, а по позиціях біля Авдіївки, зокрема, ворог вів вогонь з озброєння БМП. Втрат серед українських захисників на цьому напрямку немає.

Читайте також: Ситуація в ООС: Два обстріли бойовиків, один військовий зазнав поранень

Минулої доби значної кількості обстрілів зазнали захисники Маріупольського напрямку. Переважно вони носили провокаційний характер. Ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали позиції сил ООС у районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Павлопіль, Чермалик, Талаківка та Гнутове. 

Зокрема, вранці російські найманці здійснили два постріли із міномета калібром 120 мм в районі Гнутового, намагаючись спровокувати українських воїнів на вогонь у відповідь. Провокація залишилася без уваги. Втрат серед особового складу на Маріупольському напрямку немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-