Україна готова до компромісу в питанні обміну заручників – прес-секретар Кучми

Україна готова до компромісу в питанні обміну заручників – прес-секретар Кучми

Укрінформ
Україна готова до широкого компромісу в питанні обміну заручників.

Про це йшлося в ході засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в Мінську, повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook

“Гуманітарна підгрупа далі працює над звільненням утримуваних осіб. Чекаємо на конструктивну реакцію протилежної сторони щодо українських пропозицій з цього питання. Ми готові до широкого компромісу задля того, аби люди повернулись додому. Також закликаємо РФ взяти участь у діяльності тристороннього механізму пошуку зниклих без вісті”, - написала вона.

Також Оліфер поінформувала, що питання безпеки були ключовими і в роботі підгрупи з соціально-економічних питань, де особливу увагу приділено роботі Донецької фільтрувальної станції. “Добова зміна фахівців станції – це приблизно 25 осіб. Щоразу військові Збройних сил України спільно з СММ ОБСЄ допомагають безпечно дістатися місця роботи працівникам, які мешкають на території ОРДЛО”, - зазначила вона. Водночас відповідно до Меморандуму від 19 вересня 2014 року і встановленої ним лінії розмежування, ДФС має перебувати під контролем України, наголосила Оліфер і додала, що лише дотримання цього аспекту може гарантувати і безпеку працівників станції, і безперебійну роботу ДФС, якої потребують сотні тисяч людей по обидва боки лінії розмежування.

Читайте також: Урядова делегація у Копенгагені вийшла з плакатами ”Free Oleg Sentsov”

Разом з тим прес-секретар Кучми констатувала, що через відсутність гарантій безпеки з боку ОРДЛО працівники компанії “Водафон Україна” досі не можуть відновити обладнання, необхідне для повноцінної роботи мобільного зв'язку на Донбасі.

Як повідомлялося, Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 27 червня домовилася про встановлення режиму тиші з 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-