Міліцейського екс-начальника посадили на вісім років за допомогу бойовикам

Міліцейського екс-начальника посадили на вісім років за допомогу бойовикам

Укрінформ
На Донеччині колишнього правоохоронця, який співпрацював із терористичною «ДНР», засудили до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області. 

«Касаційний суд ... засудив колишнього правоохоронця, який співпрацював з представниками «ДНР», до восьми років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що у травні 2014 року правоохоронець, обіймаючи посаду заступника начальника Дебальцевського МВ ГУ МВС України в Донецькій області, зрадив присязі та почав співпрацювати з учасниками терористичної організації  «ДНР». Упродовж травня-червня 2014 року він ніс службу на блокпосту бойовиків, розташованому на автодорозі «Київ-Харків-Довжанський». Крім того, повернув не всю табельну зброю та боєприпаси, отримані від начальника Дебальцевського міськуправління поліції  для подальшого схову з метою запобігання їх можливому захопленню учасниками «ДНР».

Читайте також: На Донеччині затримали інтернет-пропагандиста «руського мира»

Суд першої інстанції та Апеляційний суд Донецької області визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.262 (викрадення, привласнення, вогнепальної зброї, бойових припасів, або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ та засудив до 8 років позбавлення волі.

Засуджений своєї провини не визнав та звернувся до суду із касаційною скаргою, яку залишено без задоволення, а вирок - без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-