Виведене з Донбасу озброєння слід помістити під міжнародну охорону - Президент

Виведене з Донбасу озброєння слід помістити під міжнародну охорону - Президент

Укрінформ
Озброєння у зоні конфлікту на Донбасі має бути виведене або переміщене у місця постійного зберігання, де воно перебуватиме під надійною охороною, і бажано, щоб вона була міжнародною.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у Краматорську, представляючи нового керівника Донецької обласної військово-цивільной держадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо вжити всіх без винятку заходів для того, щоб забезпечити режим сталого припинення вогню, забезпечити першочергові кроки у сфері безпеки, такі як виведення російських військ відповідно до Мінських домовленостей з окупованих територій, забезпечити виведення озброєння або переміщення його в місця постійного і надійного зберігання, які будуть знаходитись під надійною, бажано міжнародною, охороною», - наголосив глава держави. 

Водночас він підкреслив, що тільки після гарантій миру з'являться всі умови для деокупації і повернення українського суверенітету на окуповану частину Донбасу.

Читайте також: За тиждень спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 4,7 тисяч порушень "тиші"

«Ми впевнені в тому, що одним із головних елементів всеохоплюючого урегулювання ситуації на Донбасі має бути прийняття моєї пропозиції, яку я висловив ще в лютому 2015 року – повноправний миротворчий контингент з мандатом Ради Безпеки ООН, який буде гарантувати на Донбасі мир», - заявив Президент.

Він також зазначив, що моніторингова місія ОБСЄ мусить мати безперешкодний доступ у будь-які точки на окупованій території. «Бо нам дуже добре відомо, наша розвідка гарно працює, де уних знаходяться заборонені озброєння, де знаходяться склади боєприпасів, яким чином і коли з Російської Федерації постачається нова амуніція», - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-