За тиждень спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 4,7 тисяч порушень

За тиждень спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 4,7 тисяч порушень "тиші"

Укрінформ
Минулого тижня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на сході України понад 4,7 тисяч порушень режиму припинення вогню.

Про це у п'ятницю на брифінгу заявив заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня безпекова ситуація в Донецькій і Луганській областях  залишалася нестабільною і напруженою. СММ ОБСЄ зафіксувала понад 7 тис. 400 випадків порушення режиму припинення вогню. Відбулося значне зростання використання важкого озброєння, яке мало  бути відведено згідно з Мінськими домовленостями -  на 48% більше, якщо в порівнювати з попереднім тижнем", - заявив він.

Читайте також: За травень-червень окупанти обстріляли 22 населені пункти на Донбасі

Також він повідомив, що минулого тижня спостерігачі місії особисто бачили та зафіксували 47 одиниць озбоєння, що були розташовані з порушенням лінії відведення.

"Усюди ми спостерігаємо недотримання сторонами домовленостей щодо розмінування. На додачу процес розведення сил і засобів застопорився, а фактично відбувається зворотній процес. Минулого тижня ми знову зафіксували присутність сил і наявність техніки з обох боків лінії зіткнення на ділянках розведення у районах Станиці Луганської і Золотого. На Донбасі все як завжди, та сама стара історія" - констатував Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-