Штаб заявляє про 23 прицільні обстріли бойовиків на Донецькому напрямку

Штаб заявляє про 23 прицільні обстріли бойовиків на Донецькому напрямку

Укрінформ
На Донецькому напрямку, порівняно із попередньою добою, активність бойовиків зросла.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку порівняно із попередньою добою ворожа активність збільшилася. Тут зафіксовано 23 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ - проти 16 обстрілів, які зафіксовані позавчора", - сказав речник.

За його словами, було гаряче поблизу Талаківки, де бойовики застосували артилерію, випустивши 3 снаряди калібру 122 мм і 2 міни з мінометів 120-го калібру, а також вели вогонь із озброєння БМП і гранатометів.

Три міни калібру 120 мм бойовики випустили по позиціях українських військових поблизу Чермалика. А ввечері неподалік Старогнатівки з окупованої Новоласпи члени незаконних збройних формувань випустили 5 мін калібру 82 мм та обстріляли силовиків з озброєння БМП, поінформував Мотузяник.

За його словами, не припинялись вогневі провокації також поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Водяного, Лебединського, Мар’їнки, Новоселівки, Павлополя, Пісків, Тарамчука, Широкиного. Біля цих населених пунктів бойовики вели прицільний вогонь із великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів, а також зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку противника. Українські позиції в районі н.п Артемове та Троїцьке обстрілювалися із великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. А по укріпленнях наших оборонців поблизу Новгородського бойовики ввечері вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2, додав речник МОУ.

Читайте також: Біля Трьохізбенки на розтяжці підірвався мирний житель

Загалом упродовж минулої доби, 19 червня, підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 26 прицільних обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями, випустили кілька снарядів із артилерійських систем 122-го калібру та 10 мін з мінометів 120 та 82-го калібрів, сказав він.

Як поінформував Мотузяник, військовослужбовці Об’єднаних сил 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, і не дозволили бойовикам покращити тактичне положення. При цьому, за даними розвідки, трьох бойовиків було поранено.

Під час бойових дій минулої доби три українські військовослужбовці дістали поранення. "Їх оперативно доправлено до лікувальних закладів, стан їх здоров’я характеризується як задовільний", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-