Бойовики обстріляли Павлопіль із мінометів і танка

Бойовики обстріляли Павлопіль із мінометів і танка

Карта
Укрінформ
Минулої доби активність бойовиків російсько-окупаційних військ не зменшилася.

Як повідомив на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, окупанти продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння.

“Загалом, протягом минулої доби на лінії зіткнення було зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Наші війська ведуть активну оборону та 9 разів відкривали вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння”, - розповів він.

Читайте також: Доба на Донбасі минула без втрат

Мотузяник уточнив, що на Луганському напрямку зафіксовано 7 прицільних обстрілів.

“Поблизу н.п. Золоте окупанти вели провокаційний вогонь в бік підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, а надвечір з мінометів 120-го калібру обстріляли захисників населеного пункту Троїцьке, випустивши 10 мін. Також наші укріплення біля н.п Новотошківське були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів 82-го калібру. Тоді противник випустив 6 мін”, - зазначив речник МОУ.

Не дотримувався режим припинення вогню і на інших ділянках Луганського напрямку. Зокрема, по оборонцях Зайцевого і Станиці Луганської бойовики застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку минулої доби  противник здійснив 19 провокацій.

Неспокійно було поблизу Павлополя, де окупанти застосували по наших укріпленнях міномети калібру 120 та 82 мм. Вогонь вівся з окупованого н. п. Софіївське. Наші військові зафіксували 9 розривів мін. Також у згаданому районі противник застосував озброєння танку, випустивши кілька снарядів.

По захисникам Новогригорівки ворог вів вогонь з озброєння БМП, а поблизу Новомихайлівки наші оборонці фіксували активність ворожого снайпера.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю бойовики неодноразово застосовували під час провокаційних обстрілів позицій Об’єднаних сил біля Авдіївки, Мар’їнки, Талаківки, Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Красногорівки, Гнутового, Чермалика Лебединського та Піщевика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-