Сили ООС відбили наступ бойовиків під Авдіївкою

Сили ООС відбили наступ бойовиків під Авдіївкою

Укрінформ
Бойовики від початку доби 15 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Упродовж поточної доби, 15 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Російсько-окупаційні війська 15 разів порушували режим припинення вогню, з яких 7 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння”, - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, на Донеччині бойовики продовжують здійснювати провокаційні обстріли українських позицій із житлових кварталів, прикриваючись мирним населенням.

Тричі відкривався вогонь по Водяному зі 120-мм мінометів, стільки ж обстрілів було здійснено по захисниках Богданівки з використанням мінометів різного калібру, зазначили в ООС, додавши, що українські підрозділи відкривали зосереджений вогонь у відповідь із дозволеного озброєння та успішно подавляли вогневі точки противника.

Читайте також: На Донецькому напрямку - “гаряче”, бойовики гатять зі 120-мм мінометів

Також, згідно з повідомленням, темної пори доби, під прикриттям вогню гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї диверсійні групи противника намагалися обійти з флангів позиції захисників Авдіївки. Водночас вчасно відкритий вогонь у відповідь змусив бойовиків відмовитися від своїх намірів та відступити, поінформували в штабі.

Крім того, упродовж доби фіксуються активні дії бойовиків і на Маріупольському напрямку. “По захисникам Лебединського противник відкривав вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів. Також по Талаківці та Водяному окупант вів обстріл з важкого озброєння. Більшість обстрілів відкривалася з Саханки та сусідніх населених пунктів, які перебувають під тимчасовим контролем ворога”, - йдеться в повідомленні.

При цьому в штабі Об’єднаних сил наголосили, що підрозділи Збройних сил не відкривають і не ведуть обстріли житлових кварталів з мирними мешканцями.

Також підкреслюється, що в ході бойових дій поточної доби втрат серед українських захисника немає. Втрати противника уточнюються, додали в штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-