Луганщина отримала гуманітарну допомогу від Білорусі

Луганщина отримала гуманітарну допомогу від Білорусі

Фото, відео
Укрінформ
Від Республіки Білорусь передали гуманітарну допомогу цивільному населенню Луганської області.

Зокрема це комплекти шкільних меблів та холодильники, які отримають навчальні заклади Попаснянського, Новоайдарського та Станично-Луганського районів

Про таке на спільній прес-конференції в Луганській обласній державній адміністрації розповіли її очільник Юрій Гарбуз, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Цивільному населенню Луганщини доставили гуманітарну допомогу від Білорусі / Фото: Михайлов Станіслав, Укрінформ

«Я щиро дякую білоруській стороні за посередницьку роль у врегулюванні міжнародного збройного конфлікту та гуманітарну допомогу постраждалому населенню», – зазначив Гарбуз.

Він також висловив сподівання на поновлення міжрегіональної співпраці, посилаючись на угоду між Луганською обласною державною адміністрацією та Мінським обласним виконавчим комітетом про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво, яка була підписана ще в лютому 2003 року.

Ігор Сокол, у свою чергу, нагадав, що під час минулорічної липневої зустрічі президентів України та Білорусі досягнута низка домовленостей відносно подальшого співробітництва між країнами, у тому числі щодо доставки гуманітарної допомоги українцям.

Цього разу білоруси привезли комплекти шкільних меблів та холодильники, які отримають навчальні заклади Попаснянського, Новоайдарського та Станично-Луганського районів, розташовані поблизу лінії розмежування, а також комунальний заклад «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-