Білорусь відправила на Донбас допомогу вартістю $80 тисяч

Білорусь відправила на Донбас допомогу вартістю $80 тисяч

Укрінформ
Білорусь направила гуманітарну допомогу на схід України.

Про це поінформував заступник міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь Олександр Худолєєв під час прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до домовленостей, яких було досягнуто в результаті зустрічі глав держав України та Білорусі, було прийнято рішення владою Білорусі відправити черговий гуманітарний конвой. Цього разу до складу гуманітарної допомоги увійшли продукти харчування, меблі та холодильники", -  сказав Худолєєв.

У свою чергу надзвичайний і повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол зауважив, що було прийнято рішення направити гуманітарну допомогу як на непідконтрольну Україні територію, так і на підконтрольну.

"Ми робили запит до Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, вони нам розповіли про свої побажання щодо складу гуманітарного вантажу. Таким чином два автомобілі поїдуть на склади Червоного Хреста для розподілення на не підконтрольну українській владі територію, а меблі  - до Донецької та Луганської областей  - по 75 комплектів меблів для молодшого шкільного віку, 100 комплектів для старших учнів та 75 шаф і по 44 холодильники для шкільних та медустанов", - зазначив посол.

Читайте також: Швейцарія передала 860 тонн реагентів для очищення води в ОРДЛО

Він також повідомив, що вартість гуманітарної допомоги становить понад 80 тисяч доларів, кошти виділено урядом Білорусі з державного бюджету.

"На Донеччині вантаж повинен бути розвантажений на склад Червоного Хреста і ДСНС, а на Луганщині - вже безпосередньо в школи", - додав  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Заступник міністра також зауважив, що цьогоріч на Донеччині відновлять свою роботу після обстрілів більше 30 шкіл, а тому "надані меблі будуть для дітей дуже своєчасними".

Тим часом МНС Білорусі повідомляє у Twitter, що гуманітарна допомога вже прибула до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-