Російських вояків відправляють на Донбас, як у штрафбати - Турчинов

Російських вояків відправляють на Донбас, як у штрафбати - Турчинов

Укрінформ
Росія використовує 1-й та 2-й окупаційні корпуси на окупованих районах Донбасу з функцією штрафбатів часів Другої світової війни - їх задача затримати просування українських військ до підходу основних російських сил, зосереджених на кордоні.

Про це під час ІХ Національного експертного форуму у Києві заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Змінилася тактика війни на Донбасі, яка реалізується генштабом РФ. І два корпуси, які є складовими 8-ї армії, виконують аналогічну функцію, яку виконували штрафбати під час Другої світової війни. Їхнє головне завдання - навіть ціною власного життя затримати просування наших військ до підходу основних сил», - сказав він. 

За словами Турчинова, основні сили РФ зосереджені на кордоні з Україною як на Сході, так і на Півдні. При цьому, російське керівництво оперує у війні проти України «навіть не батальйонами чи дивізіями, а арміями». 

Читайте також: Росія нарощує Азовську флотилію і блокує українські порти - Турчинов

Секретар РНБО наголосив, що агресія РФ проти України триває вже п'ятий рік і «ніяких ознак поліпшення ситуації та нормалізації немає». 

«Більш того - травень був для нас дуже важким і за кількістю обстрілів, і за кількістю агресивних провокацій окупаційних російських військ... Під час обстрілів, військових провокацій системно використовується заборонене Мінськими угодами важке озброєння, системи залпового вогню. І обстріли відбуваються на підконтрольну нам територію на глибину до 30 км. У результаті ми маємо втрати не лише серед наших військовослужбовців, а ми маємо жертви серед громадянського населення, особливо боляче - гинуть і наші діти», - заявив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-