Без Росії не було б сепаратистів на Донбасі - Дуда

Без Росії не було б сепаратистів на Донбасі - Дуда

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда переконаний, що без підтримки Росії на Донбасі не було б жодних сепаратистів. 

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуває в Польщі з дводенним візитом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Усі на світі прекрасно розуміють, що не було б жодних сепаратистів, якби не постійна підтримка з боку Росії”, - сказав Дуда.

Він підкреслив, що саме з Росією потрібно вести переговори щодо завершення конфлікту на сході України, відновлення миру на об'єднаних українських землях та відновлення кордону між Україною та Росією, який визнаний міжнародною спільнотою.

Дуда наголосив, що він підтримує ідею розміщення миротворчих сил ООН на усіх території, яку зараз контролюють бойовики, і що миротворці зможуть патрулювати і бути присутніми на визнаному міжнародною спільнотою кордоні між Україною і Росією.

Читайте також: Дуда пояснив Штайнмаєру, чому Польща проти Nord Stream-2

Президент РП також висловив сподівання, що літній саміт НАТО продовжить нинішню політику щодо Росії: з одного боку відлякування і зміцнення східного флангу Альянсу, а з іншого - ведення діалогу з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-