Посол Латвії передав 12 тон допомоги для Луганщини

Посол Латвії передав 12 тон допомоги для Луганщини

Фото
Укрінформ
У рамках візиту гуманітарної місії Національних ЗС Латвії до Луганської області близько 12 тон гуманітарного вантажу було передано цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах вздовж лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

«Вантаж, який прийшов сьогодні сюди, є не лише гуманітарною допомогою, а й актом політичної підтримки», - заявив Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Він також зазначив, що Латвійська Республіка активно допомагає Україні в подоланні наслідків воєнних дій, зокрема направляє гуманітарну допомогу, сприяє реабілітації учасників бойових дій та оздоровленню дітей на латвійській території. За його словами, існує зацікавленість у подальшому розвитку співпраці Латвійської Республіки з Луганською областю.

Читайте також: Бойовики знищують будинки мешканців Південного – МінТОТ

«Я вбачаю перейняття досвіду та можливість навчатися на наших помилках та досягненнях є найкращою підтримкою, яку ми можемо надати Луганській області та Україні в цілому», – сказав посол.

Логістичну підтримку на території України забезпечили представники Національної гвардії України. За словами заступника командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Ярослава Сподаря, протягом останніх двох років, завдяки міжнародній співпраці, було доставлено понад 100 тисяч тонн вантажу в регіони, постраждалі від бойових дій на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-