З початку доби бойовики чотири рази прицільно обстріляли позиції ООС

З початку доби бойовики чотири рази прицільно обстріляли позиції ООС

Укрінформ
Бойовики від початку нинішньої доби здійснили 4 обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил. 

Про це поінформував під час брифінгу речник Міноборони Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогоднішній ранок було зафіксовано 4 ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, переважно із застосуванням гранатометів різних типів", - сказав він.

Зокрема, на Луганському напрямку під обстріл потрапили українські позиції в районах Кримського та Південного. На Донецькому напрямку в один і той же час (з опівночі протягом 40 хвилин) російсько-терористичні війська обстріляли українських захисників Тарамчука та Широкиного, поінформував Праута.

Вогонь у відповідь з боку українських військовослужбовців вівся двічі, втрат серед військових немає, сказав він.

Читайте також: Бойовики обстріляли позиції українських прикордонників біля КПВВ "Новотроїцьке"

Праута також нагадав, що минулої доби в зоні проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 28 ворожих обстрілів.

Зокрема, як уточнив речник, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку бойовиків, з них 3 - із застосуванням забороненого домовленостями озброєння. Так, у районах населених пунктів Кримське та Луганське зафіксовано вогонь з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Загалом противник здійснив декілька пострілів з гармат 122-го калібру та випустив десять мін калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку зафіксовано 23 ворожих обстріли. Найбільш напруженою обстановка залишалася в районах населених пунктів Опитне, Водяне, Лебединське, Чермалик.

В районі Лебединського, Водяного та Чермалика українські опорні пункти опинилися під вогнем мінометів калібрів 120 та 82 мм. Загалом ворог випустив у бік українських військових 20 мін.

Також гранатомети різних типів та стрілецьку зброю бойовики російсько-окупаційних військ застосовували в районах населених пунктів Гнутове, Тарамчук, Водяне, Лебединське, Мар’їнка, Красногорівка, Павлопіль, Чермалик та Широкине, а захисники Опитного, крім цього, були обстріляні ще й з протитанкового ракетного комплексу, сказав Праута.

Під Павлополем, Авдіївкою та Мар’їнкою було зафіксовано активність ворожих снайперів.

Праута зазначив, що військовослужбовці Збройних сил України минулої доби 12 разів відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення різних ступенів важкості. Наразі вони госпіталізовані і їм надається уся необхідна медична допомога, запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-