МОУ: Російсько-окупаційні війська на Донбасі - у найвищій боєготовності

МОУ: Російсько-окупаційні війська на Донбасі - у найвищій боєготовності

Укрінформ
Командування російських окупаційних військ на Донбасі утримує військові частини у вищому ступені бойової готовності.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Командування російських окупаційних військ продовжує утримувати окремі з’єднання і частини так званих 1-го та 2-го армійських корпусів у вищому ступені бойової готовності. Зокрема, на казарменому положенні перебуває до 50% особового складу, який не залучається до ведення бойових дій проти українських оборонців на передових позиціях", - сказав він.

Гуцуляк зауважив, що противником збільшено кількість тренувань артилерійських підрозділів з виходом їх на підготовлені вогневі позиції вздовж лінії зіткнення з одночасним веденням повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів.

Крім того, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ вживає заходів для відновлення озброєння та задоволення штатної потреби з’єднань і частин російсько-окупаційних військ у військовій техніці, яка постачається з території Росії.

Читайте також: Бойовики з початку доби вже 11 разів обстріляли позиції ООС

Як зазначив Гуцуляк, ця техніка після надходження на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей буде позиціюватися у повідомленнях підконтрольних окупаційній владі ЗМІ як така, що відновлена на місцевих підприємствах або "знайдена у прихованих сховищах на шахтах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-