Наєв обговорив з президентом Естонії  ситуацію на Донбасі

Наєв обговорив з президентом Естонії ситуацію на Донбасі

Фото
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів зустріч з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, у ході якої сторони обговорили актуальні питання співробітництва у військовій сфері.

Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

"Командувач Об’єднаних сил та президент обговорювали актуальні питання українсько-естонського співробітництва у військовій сфері. Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Керсті Кальюлайд про поточну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, шляхи реалізації гуманітарних заходів задля убезпечення життя мирних громадян та покращення соціальної сфери", - йдеться у повідомленні.

Наєв також зазначив, що російсько-терористичні війська регулярно обстрілюють мирні населені пункти, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права.

 "Об’єднані сили захищають мирне населення та вживають всіх можливих заходів для забезпечення безпеки громадян", - наголосив командувач Об’єднаних сил.

Читайте також: Президент Естонії відвідала Краматорськ

Зі свого боку Керсті Кальюлайд висловила підтримку українським військовим у їхній боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.

Зазначається, що допомога Естонії в матеріально-технічній та гуманітарній сферах перевищує 10 млн євро, а Керсті Кальюлайд стала першою главою іноземної держави, яка відвідала Донбас та лінію розмежування.

Після зустрічі з командувачем ОС, президент Естонської Республіки зустрінеться з українськими воїнами, тимчасово переміщеними особами та представниками гуманітарних організацій.

Як повідомлялося, президент Естонії  Керсті Кальюлайд у четвер перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області.

Фото: прес-центр ОС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-