За добу на Донбасі знешкодили шістьох бойовиків

За добу на Донбасі знешкодили шістьох бойовиків

Укрінформ
Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил українські військовослужбовці знищили трьох бойовиків та ще трьох поранили.

Про це заявив на брифінгу в неділю представник прес-центру Об'єднаних сил Олександр Петрук, повідомляється на сторінці ООС у Facebook. 

"За уточненими даними розвідки, знищено трьох та поранено ще трьох бойовиків російсько-окупаційних військ", - сказав він.

Наголошується, що ситуація 19 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бої. Так, російсько-окупаційні війська 58 разів порушували режим припинення вогню, з них 22 рази застосовували 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети.

"На Луганщині, в районах населених пунктів Новотошківське, Кримське, Золоте, Новозванівка, Троїцьке, противник безрезультатно намагався заволодіти нашими опорними пунктами", - заявив Петрук.

Представник прес-центру Об'єднаних сил зазначив, що завдання щодо виявлення противника та його вогневих засобів успішно виконують розвідники однієї із механізованих бригад Об'єднаних сил. "Старший сержант Андрій Дудік та старший солдат Микола Боровець під щільним вогнем противника виконували бойове завдання на спостережному посту на одній із панівних висот. Незважаючи на небезпеку, продовжували спостереження за полем бою, надавали цілевказування та коректували вогонь. Внаслідок сміливих та рішучих дій розвідників, вогневі засоби та жива сила противника були знищені. За сміливість та рішучість розвідників командування військової частини представило до нагород", - повідомив він.

Читайте також: Український боєць, який підірвався на вибухівці - у тяжкому стані

На Донецькому напрямку інтенсивні бойові дії тривали в районах населених пунктів Зайцеве, Залізне, Авдіївка, де противник вдавався до штурмових дій за підтримки артилерії та мінометів. При цьому противник вів вогонь з артилерії та мінометів із житлових кварталів міста Горлівка, прикриваючись мирним населенням. Петрук наголосив, що Об’єднані сили не ведуть вогонь по житлових кварталах населених пунктів.

На Маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Пищевік, Водяне та Широкине. Противник двічі застосував масований артилерійський вогонь по захисниках Водяного.

"Під прикриттям вогню артилерії, ворог намагався витіснити оборонців Маріуполя із займаних позицій. Активні дії морських піхотинців, маневр вогнем, чіткі та злагоджені дії особового складу не залишили противнику жодних шансів на успіх", -  зазначив представник прес-центру Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-