Бойовики накрили з

Бойовики накрили з "Градів" Стару Авдіївку. СЦКК показала наслідки

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань РФ, у порушення Мінських домовленостей продовжують застосовувати важке озброєння по населених пунктах Донбасу.

Сьогодні проросійські найманці здійснили обстріл населеного пункту Миколаївка-2 з артилерійських систем калібру 122 мм, повідомляє українська сторона СЦКК у Фейсбуці. Буквально, через 45 хвилин, противник знову застосував важку артилерію по населеному пункту Світлодарськ.

Спостерігачі СЦКК встановили, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Миколаївка-2 противник вів з населеного пункту Гольмівський, а обстріл мирних мешканців міста Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили з напрямку населеного пункту Лозове. 

Зокрема, зафіксовано пряме влучення боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних мешканців населеного пункту Миколаївка-2, які проживають по вулиці Степова 1,3,15, 2., та двір середньої школи №11, що у Світлодарську.

Днем раніше російсько-окупаційні війська практично протягом години вели обстріл житлового сектору населеного пункту Стара Авдіївка, з напрямку населеного пункту Яковлівка, застосувавши при цьому 10 пострілів із РСЗВ «Град», та випустивши 11 мін із мінометів 120 калібру, йдеться у повідомленні.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про обстріли поінформували СММ ОБСЄ.

Читайте також: Обстріл школи у Світлодарську: дітей перевели на дистанційне навчання

Українська сторона СЦКК розцінює ці обстріли як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України, з метою розтиражувати у російських ЗМІ звинувачення проти української сторони у неспроможності дотримуватись взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню.

Бойовики накрили з "Градів" Стару Авдіївку / Фото: Прес-центр ООС

Українська сторона СЦКК вкотре наголошує, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-