ООС: на Донецькому напрямку 35 прицільних обстрілів, на Луганському - 20

ООС: на Донецькому напрямку 35 прицільних обстрілів, на Луганському - 20

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил, зафіксовано 55 прицільних обстрілів, з яких 35 - на Донецькому напрямку.

Про це розповів на брифінгу у п'ятницю речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Зафіксовано 35 ворожих прицільних обстрілів. Міномети калібрів 120 та 82 мм ворог двічі застосовував ввечері в бік наших позицій поблизу Авдіївки, а також по захисникам шахти Бутівка. Бойові дії із застосуванням гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тривали в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Красногорівка, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Піщевик, Невельське, Широкине, Кам’янка, а також тричі поблизу Мар’їнки та шахти Бутівка, 5 разів в районі Водяного, та 11 – поблизу Авдіївки", - сказав Гуцуляк.

За його словами, у переважній більшості випадків українські військові вгамовували ворога веденням активних оборонних дій. Зокрема, понад 30 разів військовослужбовці Збройних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Читайте також: Штаб ООС: поранені троє українських військових

Речник МОУ зазначив, що на Луганському напрямку протягом 10 травня зафіксовано 20 прицільних обстрілів. Тут бойовики активно застосовували по опорних пунктах українських захисників міномети різних калібрів та артилерію. Так, провокаційні обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів в бік оборонців населених пунктів Зайцеве, Катеринівка, Майорськ та вісім разів по захисникам Новозванівки.

З 23:00, протягом півгодини, бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 18 пострілів з артилерії калібру 152 мм по нашим опорним пунктам у Сєвєродонецькому районі, підкреслив він.

Унаслідок обстрілів бойовиків з початку доби, 11 травня, втрат серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-