Аваков хоче, щоб МВС вже влітку мало план з деокупації Донбасу

Аваков хоче, щоб МВС вже влітку мало план з деокупації Донбасу

Укрінформ
У МВС розпочато роботу над планом заходів з деокупації Донбасу, розробка якого має бути завершена вже влітку.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання з головами всіх центральних органів виконавчої влади системи МВС, повідомляє департамент комунікації МВС України.

“Вже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він буде охоплювати дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану – звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян”, - сказав Аваков.

Міністр зазначив, що велику роль в його реалізації грає інформаційна складова. “Ми повинні залучати громадськість до обговорення плану та інформувати населення на кожного його етапі”, - зазначив він.

Очільник  МВС внутрішніх заявив, що всі представники ЦОВВ та робоча група повинні детально опрацювати всі пункти плану та вже найближчим часом подати свої зауваження. “Ми повинні бути готовими до того, що треба буде прийти на звільнену територію і відразу починати роботу. Кожен із наших підрозділів повинен її розуміти. В нас є вже подібний досвід на таких територіях і, як показує практика, дуже часто наші фахівці вирішують не лише питання безпеки, а навіть побутові проблеми місцевого населення”, - сказав Аваков.

Читайте також: Україна і НАТО запустять міжнародну платформу для деокупації Криму і Донбасу

Очільник робочої групи, радник міністра Іван Варченко наголосив, що робоча група виокремила всі виклики та загрози на тимчасово окупованих територіях. “Робоча група, яка працювала над цим планом, виявила всі виклики. Зокрема, кримінального, соціально-економічного характеру, пов’язані з веденням бойових дій, інформаційні, культурні та політичні. А також напрацювали шляхи їх подолання”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-