По Лоскутівці били зі 152 калібру  - Генпрокуратура

По Лоскутівці били зі 152 калібру - Генпрокуратура

Укрінформ
Прокурори задокументували пошкодження восьми будинків унаслідок обстрілу селища Лоскутівка Попаснянського району Луганської області вночі у вівторок.

Про це повідомив на сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Прокурори Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури задокументували факти порушення Збройними силами Російської Федерації, а також представниками терористичної організації «ЛНР» законів та звичаїв війни. У ході огляду місця події встановлено, що внаслідок артилерійського обстрілу зазнали серйозних ушкоджень вісім житлових будинків, у двох з яких здійснено пряме попадання снаряду, господарські споруди, присадибні ділянки та газопровід", - йдеться у повідомленні.

За словами речника, наразі з'ясовано, що обстріл вівся снарядами калібром 152 мм з окупованого міста Первомайськ Луганської області  підрозділами артилерії «6-го окремого мотострілецького козачого полку імені М.Платова», який входить до складу «ЛНР».

Наразі правоохоронці встановлюють причетних до обстрілу. Здобуті докази порушення РФ та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: У Лоскутівці обстрілом бойовиків зруйновані та пошкоджені 37 будинків

Раніше повдомлялося, що унаслідок обстрілу поблизу селища Лоскутівка було повністю зруйновано два будинки та ще 35 пошкоджено. Також пошкоджено газопровід, водовід та лінії електропередач на вулицях. Поранених серед місцевих жителів немає.

Фото: Андрій Лисенко, Фейсбук 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-