Корпусами

Корпусами "Л/ДНР" керують близько 750 російських офіцерів – розвідка

Укрінформ
На командних та інших посадах в 1-му та 2-му армійських корпусах (створених на території "ДНР" та "ЛНР" відповідно) перебуває близько 750 офіцерів ЗС РФ.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Що стосується особового складу. Справді, ми відстежуємо тенденцію, коли 2017 року у другій половині російські батальйонно-тактично і ротно-тактичні групи були виведені з території окупованих районів. Чому це було зроблено - для того, щоб сказати, що "ми не є стороною конфлікту", "наших військових там немає" і, відповідно, всі питання по мирному врегулюванню Україна має вирішувати з так званими ЛНР і ДНР. Але є чітко підтверджена інформація. Наприклад те, що за нашими даними, до 750 офіцерів ЗС РФ займають різні посади у 1-му та 2-му армійських корпусах. Починаючи від командувача корпуса, закінчуючи радниками, різного роду інструкторами з підготовки, в тому числі - снайперами та іншими посадами. І це реальні кадрові військовослужбовці Росії", - заявив він.

Читайте також: В адміністраціях "Л/ДНР" працює до п'яти тисяч російських фахівців – генерал НАТО

Скібіцький наголосив, що офіцерська вертикаль в цих корпусах  - російська. За даними розвідки, у травні-червні вже почалася ротація російського командного складу.

"Заходять з території РФ нові офіцери. І це ми відчуваємо і по збільшенню обстрілів, і по тих перевірках, які приїжджають зі штабу 8-ї армії, зі штабу Південного військового округу на територію ОРДЛО для того, щоб здійснити перевірку, визначитися з недоліками, які є в цих окупаційних військах, як в армії, аби їх усунути", - наголосив представник ГУР.

Він також зазначив, що протягом 2017 року конфігурація, дислокація, розміщення, озброєння і військова техніка 1-го і 2-го армійських корпусів, які підпорядковані 8-й загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ, значно не змінилися.

Читайте також: Бойовики обстріляли житлові будинки Зайцевого із 122-мм гармат

За словами представника ГУР, Росія продовжує постачати “гарматне м'ясо з території РФ. "Дуже плідно працюють вербувальні пункти через ділянку кордону з РФ, які не контролює Україна. Постійно заходять не тільки паливно-мастильні матеріали, а й найманці, які безпосередньо виконують завдання в складі 1-го і 2-го армійського корпусу", - зазначив він.

Крім того, Скібіцький зазначив, що армійські корпуси окупаційних військ підтримують у постійній бойовій готовності. За його словами, протягом квітня здійснено поповнення боєприпасів окупаційних корпусів.

Окремо представник ГУР вказав на те, що біля кордону з Україною на відстані 30-40 - 100-120 км розгортаються "не просто нові частини, а полки, дивізії". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-