Бойовики “поливають” мінометним вогнем Донецький напрямок

Бойовики “поливають” мінометним вогнем Донецький напрямок

Карта
Укрінформ
Минулої доби на Сході України бойовики здійснили 51 прицільний обстріл українських позицій, застосувавши 122 мм артилерію, і випустили близько 100 мін.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Українські військові 44 рази відкривали вогонь у відповідь”, - сказав Гуцуляк.

Внаслідок бойових дій троє українських військових отримали поранення.

Спікер Мінооборони також повідомив, що на Луганському напрямку бойовики активно застосовували міномети калібру 120 та 82 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів поблизу Троїцького та Світлодарська. Загалом бойовики випустили тут понад 120 мінометних мін різних калібрів. У районі Зайцевого та Новогородського незаконні збройні формування застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів.

Читайте також: На окупованому Донбасі люди блокували рух військової техніки - розвідка

Гуцуляк повідомив, що на Донецькому напрямку зафіксували 37 обстрілів з боку бойовиків. «Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Мар’їнки, Водяного та Широкиного», – зазначив речник Міноборони.

Поблизу Водяного та Широкиного з близько 16:00 протягом години бойовики зробили 39 артилерійських пострілів калібру 122 мм. Незаконні збройні формування також випустили тут близько 30 снарядів з 120-мм мінометів. У районі Авдіївки, Лебединського, Опитного та Пісків бойовики застосували міномети калібру 82 мм.

«Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП були обстріляні наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка,   Водяне, Кам’янка, Мар’їнка, Лебединське, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Славне, Широкине», – додав полковник Гуцуляк.

Станом на 9:00 3 травня бойовики здійснили 7 прицільних обстрілів, усі – на Донецькому напрямку. Вони застосували гранатомети  та стрілецьку зброю у районі Авдіївки, Лебединського, Павлополя та Широкиного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-