У 36-ій бригаді припускають, що зниклого морпіха могли захопити у полон

У 36-ій бригаді припускають, що зниклого морпіха могли захопити у полон

Укрінформ
У 36-ій окремій бригаді морської піхоти вважають, що військовослужбовця, який 2 травня залишив позицію, могли захопити у полон бойовики.

Про це повідомляється на сторінці бригади у Facebook

"Імовірно, військовослужбовець може перебувати в полоні незаконних збройних формувань в районі н.п. Саханка Донецької області", - йдеться у повідомленні.

У бригаді поінформували, що особисті речі, документи, зброя та засоби захисту зниклого військовослужбовця залишилися на позиції.

Як наголосили у підрозділі, інформації з боку офіційних джерел бойовиків щодо перебування у них військовослужбовця немає. На думку військових, бойовики можуть навмисне затягувати час оприлюднення інформації про перебування у них у полоні військовослужбовця ЗСУ, "аби провести примусові дії до подачі ним викривленої інформації про проведення ООС, дезінформації населення тощо".

У цьому зв'язку командування військової частини просить критично сприймати інформацію незаконних збройних формувань.

Читайте також: У Миколаївському морпорту заявляють про обшуки

За наказом командира військової частини, за цим фактом призначено службове розслідування.

Раніше повідомлялося, що 2 травня у період з 14 до 16 год. під час обстрілу незаконними збройними формуваннями позицій українських військових поблизу н.с Лебединське з САУ 122 мм самовільно залишив позицію військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти. Командування військової частини організувало розшукові заходи, але результатів вони не дали. Товариші по службі інформацією щодо місця знаходження військовика не володіють.

Згодом прес-центр Об'єднаних сил повідомив, що зниклий український військовий сам залишив бойову позицію і перетнув лінію зіткнення, оскільки мав борги в кілька десятків тисяч гривень. За даними розвідки, спецслужби російсько-терористичних військ наразі проводять "підготовку" та примушують військовослужбовця до публічного інтерв'ю з метою дискредитації Об'єднаних сил та його бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-