СБУ готує

СБУ готує "реабілітацію" вимушених помічників окупантів Донбасу

Укрінформ
На Донбасі проведуть правову  реабілітацію осіб, які вимушено співпрацювали з окупаційною владою, але не були причетні до вбивств, насильства або інших злочинів проти людяності.

Про це  на прес-брифінгу у Краматорську повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Співробітники Служби безпеки за підтримки правоохоронних органів будуть займатися питаннями правової реабілітації осіб, які були вимушені співпрацювати з окупаційною владою, але не були причетні до вбивств, насильства або інших злочинів проти людяності. Зрозуміло, що кожен з таких випадків розглядатиметься індивідуально», - сказав  командувач.

Читайте також: Наєв: Ми прийшли на Донбас для того, щоб прискорити завершення конфлікту

Він пояснив, що для тих громадян України, які брали участь у злочинах, вихід із ситуації через суд та вирок у відповідності до тяжкості скоєного злочину.

Наєв додав, що  діяльність СБУ буде зосереджена на недопущенні  терористичних актів у районі проведення операції, виявленні терористичних груп та на інших заходах з охорони  закону та інтересів держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-