Без підтримки Кремля

Без підтримки Кремля "Л/ДНР" складеться, як картковий будиночок - експерт

Укрінформ
Так звані ЛНР та ДНР не зможуть проіснувати, якщо їх не підтримуватиме Росія. Україна ж не зможе повернути Донбас, поки Росія хоч трохи буде стабільною і нею продовжуватиме керувати Путін.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський військовий експерт, автор книги "Зимова кампанія 2015 року в Україні" Лукаш Надольський.

"Не можна себе обманювати: поки Росія буде стабільною хоча б на мінімальному рівні й нею керуватиме Путін, то Україна має невеликі шанси повернути Донбас. Мусила б трапитися якась надзвичайна подія, яка вдарила б по фундаменту "російської імперії". У такому випадку Україна могла б легко впоратися з "ДНР" і "ЛНР", які без підтримки Росії й під тиском добре підготовленої армії складуться, як картковий будиночок",- заявив Надольський.

Він підкреслив, що зараз складно в це повірити, поки за плечима так званих республік стоять батальйонні бойові групи російської армії, які, залежно від ситуації, – або увійдуть, або відступлять, або їх пришлють іще більше.

Читайте також: Польський експерт розповів, чому РФ відмовилася від "великої війни" на Донбасі

Надольський наголосив, що, на його думку, в Україні триває справжня, а не гібридна війна.

"Багато хто стверджує, що це не війна, а гібридна війна, яка ведеться у facebook, кіберпросторі. Але прошу переконати українського солдата, який стріляв із зенітної установки ЗУ-23 в російський танк і про якого я пишу в книзі, що це – гібридна війна, і що цей танк не може його вбити. Ми повинні описувати ці події такими, якими вони є, а не створювати вигідні нам міфи", - підкреслив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-