Бойовки на Донеччині обшукали і погрожували затримати патруль ОБСЄ

Бойовки на Донеччині обшукали і погрожували затримати патруль ОБСЄ

Укрінформ
На блокпосту біля непідконтрольної урядові Горлівки підтримувані Росією бойовики провели огляд автомобілів СММ ОБСЄ та погрожували затримати патруль місії.

Про це повідомляється в оперативному звіті СММ ОБСЄ.

"28 квітня 2018 року о 14:00 на блокпосту, розміщеному на північ від н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), шестеро озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складався з п’яти співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних урядові районів Донецької області. Члени збройних формувань вимагали провести огляд багажників автомобілів СММ, і патруль пристав на цю вимогу", - йдеться у звіті.

Після перевірки багажників бойовики також вимагали відкрити всі ящики для інструментів обох автомобілів, щоб «пересвідчитися, що СММ не перевозить зброю». Спостерігачі пояснили, що мандатом Місії передбачена свобода пересування і що ця вимога є обмеженням їхньої свободи пересування. На це члени збройних формувань відповіли, що спостерігачі можуть або виконати їхню вимогу, або повернутися до підконтрольних урядові районів. Патруль зв’язався з базою та отримав пораду зачекати на подальші вказівки.

Приблизно за годину бойовики повідомили членам патруля, що якщо ті не виконають вимогу показати вміст ящиків для інструментів або повернутися назад до підконтрольних урядові районів, вони викличуть «команду спеціального призначення», щоб та відвезла спостерігачів в інше місце для перевірки вмісту обох автомобілів.

Читайте також: Командування ООС запроваджує особливий порядок для Донбасу

Інцидент вичерпався ще за півгодини, але лише після того, як представники місії показали вміст ящиків для інструментів, аптечок та спальних мішків. Команда СММ благополучно повернулася на базу у Донецьку, повідомляється в звіті.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у своїх звітах регулярно повідомляє про перешкоджання її роботі у зоні конфлікту на сході України. Зокрема, підтримувані Росією бойовики не допускають представників СММ на об'єкти для моніторингу. Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі здійснюють моніторинг дотримання режиму припинення вогню сторонами конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-