Бойовики гатили з мінометів по Кримському і Водяному - штаб

Бойовики гатили з мінометів по Кримському і Водяному - штаб

Карта
Укрінформ
Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували обстріли оборонних позицій ЗСУ, в тому числі із заборонених Мінськими домовленостями калібрів, застосовуючи 82 та 120 мм міномети. 

При цьому 50 із 53 ворожих обстрілів сталися на Донецькому напрямку, повідомив  на брифінгу в суботу у Києві речник Міноборони Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом протягом минулої доби, 27 квітня, зафіксовано 53 обстріли наших оборонних позицій з боку бойовиків російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти випустили по наших захисниках близько 50 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм”, - сказав він.

Речник МОУ зазначив, що, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими угодами, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, українські військові понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку зафіксовано три прицільні ворожі обстріли. Одразу з опівночі, протягом майже години, окупанти вели обстріл українських військових поблизу Світлодарська з міномета калібру 120 мм та гранатометів різних типів.

“До вечора на цьому напрямку спостерігалося відносне затишшя. Ввечері окупанти здійснили два провокаційні обстріли захисників Кримського. З 19:00 ворог випустив тут кілька мін з мінометів калібру 82 мм, вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Після 23:00, до опівночі, противник випустив по оборонцях Кримського ще понад 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм”, -  повідомив Праута.

За його словами, на Донецькому напрямку  українські захисники 50 разів потрапляли під ворожий вогонь.

Читайте також: Штаб розповів про стан поранених на Донбасі бійців

“Із мінометів калібрів 120 та 82 мм окупанти вели обстріли наших позицій зранку в районі Лебединського та вдень поблизу Водяного. Ворожі обстріли з озброєння БМП зафіксовано в районі Талаківки та Пісків”, - повідомив речник  МОУ.

Провокаційні обстріли опорних пунктів українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї бойовики російсько-окупаційних військ вели поблизу н.п. Піщевик, Опитне, Верхньоторецьке, Піски, Богданівка, Невельське, Павлопіль, Гнутове. А також тричі – по оборонцях Красногорівки й Талаківки, по чотири рази – в бік Авдіївки та Кам’янки, по п’ять разів – поблизу Мар’їнки та Широкиного, шість разів – по захисниках шахти Бутівка, та 8 разів – по оборонцях Водяного.

В районі Мар’їнки з 19:00 понад годину вів вогонь ворожий снайпер.

З опівночі, станом на 09:00 28 квітня, з боку бойовиків російсько-окупаційних військ вже зафіксовано 10 прицільних обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-