Бойовики активізувалися на Донецькому напрямку: за добу 49 обстрілів

Бойовики активізувалися на Донецькому напрямку: за добу 49 обстрілів

Карта
Укрінформ
Військовослужбовці ЗСУ минулої доби 30 разів були змушені відкрити вогонь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю. у відповідь на 52 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Про це на брифінгу у п’ятницю у  Києві заявив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російсько-окупаційні війська продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із застосовуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Загалом усі 52 ворожих обстріли, зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні... З метою збереження життя та здоров’я особового складу військовослужбовці Збройних Сил України 30 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю”, - сказав Праута.

На Луганському напрямку минулої доби було зафіксовано лише 3 обстріли. "Перший з них розпочався о 6 годині ранку в районі Зайцевого. У бік українських військових противник випустив 6 мінометних мін калібру 120 мм. Другий обстріл наших позицій відбувся також в районі Зайцевого опівдні. Противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета та протитанкової рушниці”, - зазначив речник. Крім того, протягом більш ніж двох годин бойовики обстрілювали опорні пункти ЗСУ з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів в районі населеного пункту Золоте.

Читайте також: Минулої доби в АТО поранені 5 воїнів, один у важкому стані - штаб

На Донецькому напрямку зафіксовано 49 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Мар’їнки та шахти Бутівка. В районі населених пунктів Новотроїцьке та Лебединське бойовики тричі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, випустивши у бік українських військових 19 мін.

“Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм опинилися наші захисники в районі Верхньоторецького, Красногорівки, Лебединського, Пісків та шахти Бутівка. Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП були обстріляні наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Кам’янка, Красногорівка, Ломакіне, Мар’їнка, Лебединське, Невельське, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Опитне, Піски, Піщевик, Талаківка, Широкине, а також шахти Бутівки”, - повідомив речник МОУ.

Він також поінформував, що станом на дев’яту годину ранку 27 квітня з опівночі зафіксовано 13 прицільних обстрілів опорних пунктів ЗСУ. 

Один з них відбувся на Луганському напрямку, решта 12 – на Донецькому. Переважно противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Разом з тим, українські позиції в районі Лебединського та Світлодарська були обстріляні з мінометів 120 калібру. Загалом було випущено 17 мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-