Окупанти готують провокації напередодні зміни формату АТО - розвідка

Окупанти готують провокації напередодні зміни формату АТО - розвідка

Укрінформ
Командування російсько-окупаційних військ готує  провокацій для дискредитації української влади напередодні зміни формату операції зі стабілізації обстановки на Донбасі.

Про це поінформував на брифінгу речник Міноборони Максим Праута з посиланням на дані української розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для провокацій противник суттєво активізував застосування безпілотних літальних апаратів та підготовку артилерійських підрозділів зі складу з’єднань і частин так званих 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів (АК). Зокрема, комплексні заходи з підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ проводяться як на полігонах, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, так і на території РФ", - сказав Праута.

 За наявними даними, підготовка артилерійських підрозділів 2-го АК здійснюється на полігоні в Лутугінському районі Луганської області під керівництвом російських офіцерів, які відряджаються з інших частин Південного військового округу Збройних сил РФ.

Водночас, на території Ростовської області організовано прискорені курси з підвищення кваліфікації молодшого офіцерського складу. Це командири танкових підрозділів, начальники радіостанцій тощо.

Читайте також: Підконтрольні бойовикам ЗМІ поширюють «страшилки» перед візитом Порошенка – штаб АТО

Нагадаємо, 20 січня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", який Верховна Рада ухвалила 18 січня. Згідно із законом, антитерористичну операцію на Донбасі змінили на операцію Об'єднаних сил. 16 березня Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем ОС.

13 квітня Порошенко повідомив, що АТО завершиться 30 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-