Бойовики дві години обстрілювали сили АТО під Троїцьким

Бойовики дві години обстрілювали сили АТО під Троїцьким

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби, 22 квітня, зафіксовано 30 прицільних обстрілів оборонних позицій сил АТО з боку російсько-окупаційних військ.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Українські військовослужбовці, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими угодами", - зазначив він.

За словами Гуцуляка, з опівночі станом на 09:00 понеділка з боку бойовиків російсько-окупаційних військ зафіксовано 10 прицільних обстрілів.

"При цьому по наших оборонних позиціях поблизу Троїцького, Луганського, Новоселівки, Новгородського противник застосовував міномети калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши понад 30 мін, а також вів провокаційний вогонь з гранатометів різних типів та стрілецької зброї, озброєння БМП", - повідомив речник МОУ.

Читайте також: Бойовики залякують населення "наступом" ЗСУ в останній день АТО - розвідка

У понеділок на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів. Після 06:00, під тривалий ворожий обстріл протягом майже двох годин, з мінометів калібрів 120 мм потрапили оборонці Троїцького. "З мінометів калібрів 82 мм окупанти вели обстріли наших оборонних позицій поблизу Попасної, та двічі – в районі Новоолександрівки. Загалом протягом сьогоднішнього ранку ворог випустив 35 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм. По захисниках Новозванівки ворог вів провокаційний обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів", - повідомив Гуцуляк.

На "донецькому" фронті минулої доби зафіксовано 25 прицільних обстрілів в бік наших захисників. Порівняно з попередніми днями, тут спостерігалося відносне зменшення ворожої активності щодо застосування важкого озброєння. Проте зранку ворог випустив декілька мін калібру 82 мм в бік захисників Талаківки.

"Протягом доби окупанти неодноразово вели провокаційні обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисникам н.п. Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Авдіївка, Кам’янка, Талаківка, Мар’їнка, Красногорівка, Широкіне та по оборонцям шахти Бутівка. В районі Павлополя та Новотроїцького знову зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами", - розповів речник МОУ.

Читайте також: Доба АТО: 30 обстрілів - під Новгородським і Луганським гатили з 120 мм калібру

Сьогодні, 23 квітня, на Донецькому напрямку з опівночі, станом на 09:00 також зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

Провокаційні обстріли противника з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Лебединського та Гнутового, та тричі в районі Водяного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-