Бойовики гатять із танків - півсотні пострілів за добу

Бойовики гатять із танків - півсотні пострілів за добу

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстріли позицій Збройних Сил України із озброєння, що заборонене Мінськими угодами, тривали.

Як розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Максим Праута, ворог застосовував танки та міномети заборонених калібрів.

“Загалом протягом минулої доби, 21 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 47 прицільних обстрілів наших оборонних позицій. При цьому окупанти здійснили по наших захисниках близько 50 пострілів з танків, та випустили понад 130 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм”, - зазначив він.

Праута повідомив, що українські військовослужбовці понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, що дозволене Мінськими угодами.

На Луганському напрямку зафіксовано 11 ворожих прицільних обстрілів.

“Під мінометні обстріли калібру 120 мм потрапляли захисники Новоолександрівки, Зайцевого та Катеринівки. Також під обстрілами з мінометів калібру 82 мм перебували наші військові поблизу н.п. Новоселівка, Новоолександрівка, Луганське, Новгородське, Кримське. В районі вказаних позицій, окрім цього, зафіксовано непоодинокі провокаційні ворожі обстріли з гранатометів різних типів та стрілецької зброї”, - поінформував речник МОУ.

Він констатував, що на Донецькому напрямку ворог знову проявляв активність. Минулої доби тут зафіксовано 36 прицільних обстрілів в бік наших захисників.

Читайте також: Міноборони повідомило, як загинув український воїн на Донбасі

“Як повідомлялося, зранку, з 06:30 противник одночасно розпочав обстріли з танків та мінометів калібру 120 мм одразу по двох оборонних позиціях українських військових. Наші захисники поблизу сіл Піщевик та Павлопіль перебували під вогневим впливом окупантів протягом 40 хвилин. За цей час бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили близько 50 пострілів з танків, випустили понад 65 мін з мінометів калібрів 120 мм, вели вогонь з озброєння БМП”, - зазначив Праута.

Він додав, що зважаючи на обстріл бойовиками російсько-окупаційних військ в районі Піщевика та Павлополя із озброєння танків, на деякий час було призупинено пропуск громадян на КПВВ «Гнутове», що знаходиться у безпосередній близькості. Цивільне населення, яке перебувало в цьому районі було відведено до безпечних місць. Після 08:00 ранку здійснення перепускних операцій на КПВВ «Гнутове» було відновлено.

“Під ворожі обстріли з мінометів калібру 120 мм потрапили наші захисники Водяного та Новотроїцького. Непоодинокі обстріли наших опорних пунктів з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу н.п. Невельське, Піщевик, Павлопіль, Водяне, Лебединське, Авдіївка, Гнутове, Черненко, Талаківка, Красногорівка, Новотроїцьке, Верхнеторецьке, Кам’янка, Ломакіне, Широкине, Мар’їнка та шахти Бутівка. В районі Павлополя та Новотроїцького вели вогонь ворожі снайпери”, - уточнив речник Міноборони.

Він розповів також про ситуацію на Донбасі станом на 22 квітня.

“З опівночі, станом на 09:00 сьогодні, 22 квітня, з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ зафіксовано 1 прицільний обстріл. На Донецькому напрямку ворог з близько 05:30 протягом півгодини вів провокаційний обстріл в бік захисників Талаківки. Окупанти випустили декілька мін калібру 82 мм, застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”, - повідомив Праута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-