Штаб АТО: бойовики застосовують танки, 120-мм міномети і БМП

Штаб АТО: бойовики застосовують танки, 120-мм міномети і БМП

Карта
Укрінформ
За період з опівночі до 9-ї ранку суботи бойовики здійснили 50 пострілів із танків та випустили більше 80 мін по позиціях українських військовослужбовців.

Про це заявив речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом з опівночі станом на 9:00 сьогодні, 21 квітня, бойовики окупаційних адміністрацій РФ вже здійснили по оборонних позиціях наших захисників близько 50 пострілів з танків, випустили понад 80 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм”, - сказав Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку з 6 год. і протягом майже години незаконні збройні формування випустили 15 мін із мінометів калібрів 120 та 82 мм по захисниках Новоолександрівки.

На Донецькому напрямку з опівночі і до 9-ої ранку суботи уже зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку бойовиків. Як нагадав речник, зранку протягом 40 хвилин під обстріли з танків і мінометів калібру 120 мм одночасно потрапили українські бійці поблизу сіл Піщевик та Павлопіль. По опорних пунктах поблизу села Піщевик з боку окупованого села Верхньошироківське (колишнє Октябр) російські окупанти здійснили 26 пострілів з танка і випустили 15 мін з мінометів калібру 120 мм.

Читайте також: Бойовики обстріляли з танків "перехід" у Гнутовому

Протягом цих 40 хвилин НЗФ здійснили понад 20 пострілів з танка, випустили 50 мін з мінометів калібру 120 мм та вели обстріл з озброєння БМП по захисниках села Павлопіль.

Речник МОУ додав, що після 7 години ранку зафіксовано обстріл з мінометів калібру 120 мм по оборонцях Водяного.

За даними МОУ, російсько-окупаційні війська неодноразово впродовж ночі вдавалися до вогневих провокацій із гранатометів та стрілецької зброї в районі Невельського, Піщевика, Павлополя, Водяного, Лебединського та Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-