Боротьба з пропагандою Кремля: Турчинов розповів про систему, що працює на Донбасі

Боротьба з пропагандою Кремля: Турчинов розповів про систему, що працює на Донбасі

Укрінформ
Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України в Донецькій та Луганській областях запрацювала комплексна система інформаційної протидії.

Про це йдеться на сайті РНБО.

"Уздовж всієї лінії розмежування у стислі терміни була змонтована та почала діяти високоефективна технологічна система, яка дозволяє повністю блокувати аналогове та цифрове телерадіомовлення, що транслюється з російської території та з окупованої Росією території України. Водночас технологічний комплекс, розроблений національними виробниками, блокуючи російський сигнал, не перешкоджатиме українському телерадіомовленню", - зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він також зазначив, що зусиллями Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗІ) та Концерну РРТ закладено потужний потенціал для розвитку комунікаційної інфраструктури, відновлення національного мовлення і запровадження сучасних цифрових технологій у регіоні.

"Відбудова зруйнованої окупантами телевізійної вежі в місті Краматорськ, облаштування на лінії розмежування 30 аналогових телевізійних та 32 радіо-FM-передавачів, запровадження цифрового телевізійного мовлення з РТС міста Волноваха та ряд численних інших кроків з розбудови інфраструктури національних інформаційних комунікацій стали надійним підгрунтям відновлення українського мовлення в Донецькій та Луганській областях і основою повернення громадянам їх конституційного права на вільний доступ до інформації без будь-яких обмежень і перешкод", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України також наголосив, що досвід запровадження нових технологій "для нас дуже важливий у зв'язку з міжнародними зобов'язаннями, за якими Україна в цьому році має перейти виключно на цифровий стандарт ефірного телемовлення".

Він пояснив, що вздовж українсько-російського кордону "місце українського аналогового мовлення, яке припинить мовлення, можуть спробувати захопити російські телеканали". "Технологія, яка використовується в комплексній системі інформаційної протидії, після її розгортання в окремих регіонах дасть змогу повністю заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону", - повідомив Турчинов.

Читайте також: Порошенко розказав про "щеплення" від російської пропаганди у зоні АТО

"Це дасть нам можливість захистити українських громадян від брудних потоків цинічної інформаційної агресії, які линуть з російського телерадіоефіру з метою дезінформації та дестабілізації ситуації в Україні", - сказав секретар РНБО.

На сьогодні заблоковано понад 40 телеканалів, поширення трансляції яких в Україні обмежено рішеннями Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, а також мовників, що підпадають під дію санкцій, уведених указом Президента України  від 15.05.2017 № 133. Зокрема, припинено ефірне мовлення таких відверто антиукраїнських інформаційних джерел, як "Новороссия ТВ", "Роcсия-24", "ОплотТВ", "1-й Республиканский", "НТВ", "Россия-1" та низки інших пропагандистських засобів гібридної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-