Тимчук розповів про тактику танкових обстрілів бойовиків

Тимчук розповів про тактику танкових обстрілів бойовиків

Укрінформ
В районі Авдіївки, Донецького аеропорту (ДАП) і Крутої Балки позиції ЗСУ вчора обстрілювали танки.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Упродовж останньої доби фіксувалося застосування окупантами важких озброєнь: танків – на південь і на північ від Авдіївки, в районі ДАП-а (Піски, Водяне). У даному разі бронегрупа противника з 3 машин працює із Спартака і з району на південь від самого ДАП-а; така сама бронегрупа оперує і в районі Крутої Балки - пара Т-72 неодноразово відкривала вогонь по передових опорних пунктах ЗСУ", - наголосив він.

Читайте також: Окупанти знову зірвали розведення сил під Станицею - СЦКК

За словами Тимчука, танки застосовуються попарно під прикриттям щільного кулеметно-мінометного вогню з метою утруднення застосування українськими військами протитанкових засобів. Вогонь ведеться із заздалегідь обладнаної і вибраної позиції по попередньо розвіданих і визначених цілях. Після серії з 2-3 (іноді 3-4) пострілів позиція міняється. 

Згідно з інформацією Тимчука, за період "великоднього перемир'я" найінтенсивніше вогневі удари завдавалися противником по позиціях українських військ у районі населених пунктів Валуйське, Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Піски, Опитне, шахта "Бутівка", Лебединське, Водяне і Широкине.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-