Клімкін назвав умови зустрічі у

Клімкін назвав умови зустрічі у "нормандському форматі"

Укрінформ
Україна готова до зустрічі глав міністерств закордонних справ "нормандського формату", якщо до порядку денного буде включено питання безпеки, звільнення заручників та миротворчої місії.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер", передає 112.ua.

Водночас, про зустріч у такому форматі можна буде говорити після узгодження позицій глав МЗС України, Німеччини, Франції, сказав Клімкін.

"Буду говорити з німецьким міністром в найближчі дні. Спочатку теж зустрінемося втрьох або переговоримо по телефону, потім будемо дивитися, з чим виходимо на Росію", – сказав він, відповідаючи на запитання, чи можна прогнозувати найближчим часом проведення зустрічей у "нормандському форматі".

Глава МЗС зазначив, що ключовими є питання безпеки, звільнення політичних ув'язнених і заручників, а також концепт миротворчої місії на Донбасі.

"Я сказав своєму французькому колезі, і німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного "нормандської зустрічі" – збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо", – заявив Клімкін.

Читайте також: "Нормандська четвірка" обговорить реалізацію Мінських угод у найближчі місяці

Як повідомлялося, зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" була запланована на 16 лютого на полях Мюнхенській конференції з безпеки. Однак вона не відбулася, оскільки не встигла приїхати німецька делегація. Клімкін і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров удвох обговорили питання звільнення заручників, а також введення миротворчої місії ООН на Донбас, однак переговори істотних результатів не принесли.

29 березня лідери "нормандської четвірки" заявили, що розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації мінських домовленостей в найближчі місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-