На Донеччині здався командир розрахунку бойовиків

На Донеччині здався командир розрахунку бойовиків

Укрінформ
У Донецькій області поліцейським здався 23-річний житель Слов’янська, який був командиром розрахунку бойовиків.

Про це у четвер повідомили в поліції Донецької області.

«П’ятий за останні 10 днів: поліцейським Бахмута здався командир розрахунку бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 23-річний чоловік вступив у ряди терористів у 2015 році, покинувши в Слов’янську дружину з однорічною дитиною.

Найманець поїхав в окуповане Єнакієве, де його призначили на посаду командира мінометного розрахунку. За словами бойовика, він займався у військовій частині ремонтом електрики, господарськими справами. Але вже через півроку новобранець розчарувався в ідеях так званої «ДНР», тому що «ватажки займаються мародерством та зайняті лише своїм матеріальним становищем».

Читайте також: В Угорщині вперше винесли вирок найманцю, який воював за "ДНР"

Довгий час чоловік шукав шляхи повернення на підконтрольну Україні територію. Із засобів масової інформації він дізнався про інших бойовиків, які повернулися до нормального життя, добровільно здавшись поліції. Наприкінці березня він не витримав, покинув фейкову республіку і вийшов до поліцейських Бахмута.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тільки після того, як пройде ретельна перевірка та матеріали справи будуть направлені до суду, чоловіка може бути звільнено від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-