Рада планує врегулювати оформлення документів переселенцям з АТО

Рада планує врегулювати оформлення документів переселенцям з АТО

Укрінформ
Верховна Рада має намір врегулювати порядок та особливості оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення АТО або переселилися з неї під час її проведення – внутрішньо переміщених осіб.

За ухвалення відповідного законопроекту № 4023а за основу проголосували 230 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У законопроекті пропонується доповнити закон «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» новою статтею яка врегульовує це питання. 

Згідно з законопроектом, оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні АТО, здійснюється Державною міграційною службою України за місцем звернення особи чи її законного представника до тих уповноважених органів, які здійснюють свої повноваження на території області, в якій проводиться АТО.

Оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які переселилися із зони проведення АТО під час її проведення, здійснюється ДМСУ за фактичним місцем проживання.

Читайте також: Насильство і тортури на окупованому Донбасі: покарання невідворотне

Пропонується передбачити, що для внесення відомостей про місце проживання до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство для тих, хто проживає у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення, може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-