Суддів, що перейшли на службу «ЛНР», заочно судитимуть на Луганщині

Суддів, що перейшли на службу «ЛНР», заочно судитимуть на Луганщині

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно трьох суддів терористичної організації «ЛНР» за ознаками участі та сприяння діяльності терористичної організації.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури Луганської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи, будучи суддями Жовтневого районного суду м. Луганська, Слов’яносербського районного суду та Брянківського міського суду, з метою укріплення незаконної влади представників «ЛНР» та бажаючи сприяти її діяльності, стали учасниками вказаної терористичної організації», - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Читайте також: Активісти розшукали 1,5 тисячі військових РФ, які "засвітилися" в Криму і на Донбасі

Перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, судді здійснюють правосуддя від імені «ЛНР» та виносять незаконні рішення, що суперечать принципам Конституції України та іншим законодавчим актам України.

Оскільки вказані особи переховуються від слідства та суду, стосовно них здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальні акти направлено до суду.

Читайте також: На Харківщині бойовика "ЛНР" засудили до 3,5 років ув'язнення

Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України, у порушенні якої підозрюються вказані особи, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-